WIE IS SUSAN LORDI

Kunstenares Susan Lordi maakt elk 1e beeldje met de hand in klei. Alles word haarfijn uit gekerfd. Elk beeldje heeft een bepaalde expressie waarvoor het bedoeld is. Als model maakt ze regelmatig gebruik van haar familie die als voorbeeld dienen. Vervolgens als Susan Lordi daar mee klaar is  wordt er in de fabriek een mal gemaakt van het origineel en kan men de beeldjes gaan produceren. Elk detail zoals in het origineel blijft behouden. Alle beeldjes zijn hand geschilderd. Met zachte tinten en sommige met metaal accenten zijn het representatieve stukken van de hand van Susan Lordi.

Susan Lordi zegt hierover “Ik probeer de interpretatie van Willow Tree open te houden. Ik hoop dat het hierdoor meer persoonlijk word, en laat de mensen zelf beslissen welke betekenis zei eraan willen geven”

Willow Tree werd geïntroduceerd in januari 2000. De lijn is uitgegroeid tot de gevoelens die we het meest willen uitdrukken in onze relatie met anderen. Vrienden, onze familie, onze leraren, broers en zussen, bij een huwelijk en geboorte, etc.

De originele inspiratie voor de Willow Tree Beeldjes is nog steeds hetzelfde. Willow Tree is een intieme, en persoonlijke lijn van figuratieve sculpturen die kwaliteiten en gevoelens in zich hebben die ons helpen om dat gevoel dicht bij anderen te brengen.  Susan Lordi kerft elk origineel stuk met deze gedachte in het achterhoofd. Haar beeldjes blijven evolueren. Eeenvoudig en puur. Gevoelens van Liefde, Hoop, Moed, genezing, familie, troost, dierbare Herinnering, Huwelijk en geboorte als die emoties zijn zo belangrijk om over te brengen.Daarom zijn ze ook voor veel doeleinden geschikt om met een gebaar iets te vertellen aan de ander of voor uzelf.

De naam Willow Tree werd gekozen om te symboliseren dat de gebaren en uitingen van de beeldjes zuilvormig zijn in design, als een boom. Sommige dragen voorbeelden als Bloemen, dieren of uiten zich in schoonheid en liefde met en voor elkaar.

De Willow Tree  beeldjes zijn dan ook zo gemaakt om te suggereren elegantie, eenvoud, rust en sereniteit. Lichamen met gebaren, een schuine stand van het hoofd, de plaatsing van de handen, een draai van het lichaam. Emoties worden overgelaten aan de kijker om het onderscheid te maken.

Susan Lordi’s kunst weerspiegelt onze relaties met mensen en de wereld om ons heen. Haar scherpe observatie van de menselijke vorm wordt verder geïnspireerd door dans, kunst geschiedenis, natuur en persoonlijke ervaringen met familie en vrienden. Deze invloeden worden onthuld in haar Willow Tree® sculpturen.

WILLOWBEELDJES.BE – V/H – WILLOWTREE.BE

SUSAN LORDI

 

 

 

Virusvrij. www.avast.com